ГлавнаяНовости ЖКХСобытияСвітовий банк переглянув прогноз для України

Світовий банк переглянув прогноз для України

Світовий банк переглянув прогноз для України, вони оптимістичніше дивиться на майбутнє української економіки, але масової бідності не унеможливлює
Світовий банк переглянув прогноз для України, вони оптимістичніше дивиться на майбутнє української економіки, але масової бідності не унеможливлює, про це повідомляється в опублікованому звіті.
 
Так, Світовий банк прогнозує зростання економіки України у 2023 році з 2,1% до 3,3%.
 
Згідно з ним ВВП скоротиться на 35%. Нагадаємо, що в минулому звіті йшлося про падіння на 45,1%.
 
Цей сценарій не включає в себе будь-які потенційні позитивні ефекти від масштабних відновлювальних робіт, а також можливі негативні ризики, пов'язані з погіршенням ситуації в галузі безпеки та браком енергії в зимовий сезон.
 
За оцінками, експорт скоротиться приблизно на 30% у номінальному вираженні та на 60% у реальному при умові помірного відновлення в середньостроковій перспективі.
 
Через те, що імпорт буде відновлюватися набагато швидше, ніж експорт – очікується подорожчання доллара.
 
Згідно з базовим сценарієм, частка населення за межею бідності може досягти майже 60% у 2022 році. Для порівння у 2021 році цей показник становив 18%.
 
Виходячи з глобальної межі бідності у розмірі $6,85 на особу на день (за паритетом купівельної спроможності 2017 року), прогнозується, що бідність в Україні зросте з 5,5% у 2021 році до 25% у 2022 році з високими ризиками погіршення оцінки.
 

Для Росії на цей рік СБ також покращив оцінку спаду з 8,9% до 4,5%, проте погіршив на наступний рік з 2% до 3,6%, чекаючи на невелике зростання на 1,6% у 2024 році.  

 
Комментарии (0)