ГлавнаяНовости ЖКХТеплоэнергетикаТЕЦ повертаються до отримання газу у рамках ПСО

ТЕЦ повертаються до отримання газу у рамках ПСО

Продовжується підготовка документів з АТ "Херсонська ТЕЦ", ТОВ "Сумитеплоенерго", ТОВ "Фірма "ТЕХНОВА", КП "Київтеплоенерго", ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5", що також визначені Міненерго для отримання газу від "Нафтогаз Трейдингу" у режимі ПСО
ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" уклала договір на постачання газу з ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ" у рамках механізму покладання спеціальних обов'язків (ПСО).
 
Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".
 
Договір укладено відповідно до постанови Кабінету міністрів №298 від 16 березня 2022 року.
 
"Продовжується підготовка документів з АТ "Херсонська ТЕЦ", ТОВ "Сумитеплоенерго", ТОВ "Фірма "ТЕХНОВА", КП "Київтеплоенерго", ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5", що також визначені Міненерго для отримання газу від "Нафтогаз Трейдингу" у режимі ПСО", – йдеться в повідомленні.
 
Відповідно до постанови, для ТЕС та ТЕЦ, які використовують вугілля як основний вид палива, постачання природного газу в рамках ПСО здійснюється лише за відсутності внаслідок воєнних дій можливості постачання вугільної продукції в обсягах, необхідних для гарантування безпеки постачання електричної та/або теплової енергії.
 
Міненерго також визначило 12 ТЕС, перелік яких закріплений постановою уряду від 6 березня №222, що отримуватимуть газ за ціною 7,08 тис. грн/тис. куб м (з ПДВ за 1 тис. куб. м).
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів України з 1 березня 2022 року поклав на "Нафтогаз трейдинг" спеціальні обов'язки щодо постачання природного газу 12 ТЕС за ціною 7,08 тис. грн/тис. куб. м. Обов'язки діють з моменту укладання договору та до 30 квітня 2022 року.
 
Раніше ГК "Нафтогаз Трейдинг" повідомила, що розпочала постачання природного газу трьом ТЕС, а загалом підписано договори на постачання газу з чотирма ТЕС, триває процес із рештою. Троихи згодом компанія повідомила, що до кінця березня буде підключено п'яту ТЕС.
 

У компанії неодноразово зазначали, що мають можливість забезпечити ресурсом усіх споживачів за чинних умов. 

 
Комментарии (0)