ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаТотального блекауту в Україні не буде - Міненерго

Тотального блекауту в Україні не буде - Міненерго

Міністр енергетики України, Герман Галущенко, запевнив, що попри продовження російських атак, українська енергосистема залишається цілісною
Міністр енергетики України, Герман Галущенко, запевнив, що попри продовження російських атак, українська енергосистема залишається цілісною, пише "Україна Комунальна".
 
"Нема ніяких сумнівів у тому, що ворожі атаки продовжуватимуться. Проте наша енергосистема –цілісна. Тотального блекауту в країні не буде", – заявив Галущенко.
 
Водночас міністр наголосив, що необхідно бути готовими до будь-яких сценаріїв – попри те, що енергетики роблять все, щоб найгірші сценарії не реалізувалися.
 
Раніше НЕК “Укренерго” підтвердив, що зараз не планується застосування графіків відключень електроенергії для населення по всій Україні. Голова компанії Володимир Кудрицький наголосив, що відключення енергопостачання не передбачені, крім Харкова, де пошкоджено основні енергетичні об’єкти.
 

Причиною дефіциту потужності є масовані ракетно-дронові атаки на електростанції, здійснені росією, а також збільшене споживання електроенергії через похолодання. 

 
Комментарии (0)