ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024У Дніпрі боржникам почали відключати опалення

У Дніпрі боржникам почали відключати опалення

КП “Теплоенерго” припинило подавати теплоносій до одного з будинків, загальна заборгованість мешканців якого складає 538 тис. грн.
КП “Теплоенерго” припинило подавати теплоносій до одного з будинків, загальна заборгованість мешканців якого складає 538 тис. грн. При цьому частина квартир сумлінно оплачувала послугу та боргів не має – проте від тепла їх також відрізали. Втім, цю проблему комунальники обіцяють вирішити.
 
Про це повідомляє ДніпроTV, пише "Україна Комунальна". 
 
 
За словами представників “Теплоенерго”, всього у будинку 14 квартир – і “деякі абоненти не платили за опалення все життя”.
 
“На підставі ухвалених змін, після проведення інформаційної кампанії та роз’яснювальної роботи зі споживачами, розпочало відключення будинків-боржників. … Ми неодноразово намагались поспілкуватися із мешканцями. Нагадували про договори щодо реструктуризації. Наші оголошення не раз тут зривали”, – розповів директор комунального підприємства.
 
У будинку встановили технологічну пломбу, тому “навіть якщо її вирішать зірвати мешканці, тепло не подаватиметься”.
 
Водночас у “Теплоенерго” зазначили, якщо мешканці цього будинку не укладуть договір реструктуризації та продовжать не платити за тепло, комунальники підуть до суду. Що спричинить для боржників низку фінансових наслідків:
 
штрафи;
пені;
інфляційні нарахування;
відсотки річних на прострочену заборгованість
 
Тим часом поки невирішеною залишається проблема з квартирами, які сумлінно платили за тепло – але були відрізані від послуги разом із боржниками. “Ми сплачуємо стабільно й боргів у нас немає. Засмучений, адже моя родина потерпає від злісних неплатників”, – розповів один із мешканців таких квартир.
 

Втім, цю проблему комунальники обіцяють вирішити. “Теплоенерго” спільно з балансоутримувачем  розгляне технічну можливість надавати тепло до тих квартир, які постійно оплачують послугу”, – пообіцяли вони.  

 
Комментарии (0)