ГлавнаяНовости ЖКХСобытияУ ЄС погодили шостий пакет санкцій проти росії

У ЄС погодили шостий пакет санкцій проти росії

Комітет послів країн-членів Європейського Союзу (Coreper) нарешті зміг затвердити шостий пакет санкцій щодо росії з ембарго на нафту.

Комітет послів країн-членів Європейського Союзу (Coreper) нарешті зміг затвердити шостий пакет санкцій щодо росії з ембарго на нафту.

Про це повідомила у четвер пресслужба французького головування в Раді ЄС.

“COREPER II затвердив шостий пакет санкцій у відповідно до висновків позачергової Ради Європи від 30 та 31 травня”, — повідомили у головуванні.
 
Шостий пакет значно розширює санкції проти росії на нові сфери та передбачає, зокрема, санкції проти співробітників служби безпеки та військового апарату, пов'язаних, зокрема, з масовими вбивствами в Бучі, підприємств промислового та технологічного сектора, пов'язаних з російською агресією, олігархів та суб'єктів російської пропаганди та членів їх сімей.
 
Також пакет включає заборону на імпорт нафти з росії морем.
 
“Ця заборона в поєднанні з національними рішеннями, прийнятими Німеччиною та Польщею, до кінця року скоротить імпорт російської нафти на 92%. Найближчим часом він буде доповнений забороною на імпорт нафти з росії по трубопроводу”, — повідомили у пресслужбі.
 
Також передбачені:
 
— Відключення від системи Swift трьох російських банків, у тому числі Ощадбанку та білоруського банку.
 
— Продовження заборони на експорт у росію, в зокрема, хімічної продукції та високотехнологічних товарів.
 
— Заборона надання послуг російському нафтовому сектору.
 
— Заборона трьох російських ЗМІ, які займаються поширенням пропаганди.
 
— Заборона консультаційних послуг для російських операторів.
 
“Цей пакет санкцій буде прийнятий Радою в письмовій формі з метою його публікації завтра в Офіційному журналі ЄС”, — заявили в головуванні.
 
Комментарии (0)