ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024У Харкові є райони, де майже не залишилося вцілілих багатоповерхових будинків - Терехов

У Харкові є райони, де майже не залишилося вцілілих багатоповерхових будинків - Терехов

На відбудову пошкоджених будівель і інфраструктури у Харкові з початку війни потрібно понад $10 млрд доларів, про це міський голова Ігор Терехов
На відбудову пошкоджених будівель і інфраструктури у Харкові з початку війни потрібно понад $10 млрд доларів, про це міський голова Ігор Терехов розповів в інтерв’ю порталу Liga.net.
 
"Щоб відбудувати все, що накоїв агресор, потрібно вже понад $10 млрд доларів. Кожен приліт – це вибиті вікна, розтрощені дахи, побиті квартири. Але найголовніше – загиблі і поранені", – розповів Ігор Терехов.
 
У Харкові є райони, де майже не залишилося вцілілих  багатоповерхових будинків. 
 
"Росія бреше, коли каже, що б'є тільки по військових об'єктах. З кожним прильотом у нас дедалі більше доказів, що це справжній геноцид. Північна Салтівка – це біль всієї країни. Там практично немає жодного багатоповерхового будинку, який би не постраждав", – заявив Терехов.
 
Він розповів, що попри воєнні дії, місто активно займається відбудовою, щоб забезпечити житлом тих, хто втратив домівки через російську агресію.
 
"Більше ніж 150 тисяч харків'ян залишаються без житла. У 2022 році ми змогли відбудувати 200 будинків. Минулого року – 67. Це крапля у морі", – повідомив Терехов.
 
Також Терехов зазначив, що в місті зруйнована практично вся критична енергетична інфраструктура, а відновити ці потужності швидко неможливо.
 

"Вже цього опалювального сезону ми працювали частково завдяки тому, що збудували модульні котельні в житлових мікрорайонах. Незважаючи на блекаут у місті, 40 тисяч абонентів його навіть не відчували, бо у підготовці до зими ми зробили альтернативне опалення. Працювали котельні, які перейшли на генератори", – розповів міський голова. 

 
Комментарии (0)