ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеУ Маріуполі спроби російських окупантів полагодити комунікації призвели до пожеж

У Маріуполі спроби російських окупантів полагодити комунікації призвели до пожеж

У Маріуполі спроби російських окупантів полагодити комунікації призвели до пожеж і до того, що водою, яка лине вулицями, вимиває тіла загиблих із поховань у дворах міста
У Маріуполі спроби російських окупантів полагодити комунікації призвели до пожеж і до того, що водою, яка лине вулицями, вимиває тіла загиблих із поховань у дворах міста, повідомив радник мера Петро Андрющенко.
 
"Гуманітарна ситуація погіршується, хоч би як окупанти намагалися створити уявлення про те, що щось змінюється на краще. Вони постійно намагаються щось робити, але в них нічого не виходить... Намагаються також полагодити електрику – знову у нас є пожежі. Вода тече у нас вулицею швидше настільки, що підмиває вже поховання, зроблені людьми у дворах. І пишуть, що є такі випадки, що повимивало тіла загиблих із цих могил", – про це він розповів в ефірі національного телемарафону #UA разом.
 
Радник мера також зазначив, що російські окупанти дісталися вже до порту, де підняли затоплений прикордонний катер і "вдають, що намагаються підняти те судно, яке там затоплене в акваторії порту і заважає їм його використовувати".
 
За його словами, у Маріуполі не вистачає їжі та питної води, "і переважно не йдеться про те, що ситуація може якимось чином покращитися".
 
Нагадаємо, російські окупанти анонсували тестовий запуск води в розбомблений Маріуполь. Хочуть запустити насосну станцію в селі Старий Крим. Загарбники розповідають, що води вистачить приватному сектору та першим поверхам багатоповерхівок. 
 
За словами мера міста, технічно можливо запустити насосну станцію, якщо до неї протягнули електрику з Нікольського району. Однак подача води без застосування інших насосних станцій в середні міста неможлива. Тому водопостачання як такого не буде.
 

Чиновник зазначив, що такі спроби окупантів призведуть до підтоплення на ділянках прориву та переповнення каналізаційної системи, яка не працює і навіть не планують її запуск. 

 
Комментарии (0)