ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025У Мінсоцполітики розповіли, чи стали українці отримувати більше субсидій

У Мінсоцполітики розповіли, чи стали українці отримувати більше субсидій

У цьому році на допомогу з оплати житлово-комунальних послуг у листопаді українцям виділили приблизно стільки ж, як і торік - 3,9 мільярда гривень.
Міністерша соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що кількість отримувачів субсидій через війну істотно не змінилася, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
За словами Жолнович, в цьому році на допомогу з оплати житлово-комунальних послуг у листопаді українцям виділили приблизно стільки ж, як і торік - 3,9 мільярда гривень.
 
При цьому вона підкреслила, що це зумовлено тим, що держава заморозила тарифи.
 
"Ми бачимо статистику несуттєвого збільшення. Це середній показник, який був і в минулому році. Це обумовлено тим, що по суті держава заморозив тарифи - ми не підвищуємо ціни на електрику, тепло, газ. Це стримує зростання платіжки і тому у нас немає великого сплеску звернень за субсидіями", - пояснила міністр.
 
Нагадаємо, кожен, хто потребує підтримки для оплати житлово-комунальних послуг,  може звернутися за субсидією не лише до ЦНАПів та уповноважених осіб виконавчих органів територіальних громад, а і до Пенсійного фонду України. 
 
Передача функції виплати субсидій Пенсійному фонду дозволяє оптимізувати процеси виплат, зробити їх більш прозорими та ефективніше адмініструвати. Українці отримуватимуть виплати зручно та в повному обсязі. 
 
Метою Міністерства соціальної політики є забезпечити право людей на допомогу від держави за будь-яких обставин, особливо ‒ в умовах воєнного часу.
 
Кожен, хто потребує підтримку вперше, має подати заяву та декларацію за встановленими формами (https://www.msp.gov.ua/news/16214.html ) одним із наступних способів:
 
• до ЦНАП або уповноважених осіб виконавчих органів територіальних громад;
 
• з 1 грудня - також до сервісного центру Пенсійного фонду України, або через веб-портал чи мобільний додаток Пенсійного фонду України;
 

• в електронній формі через Портал Дія.м 

 
Комментарии (0)