ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025У місцевих бюджетах достатньо коштів, щоб підтримувати власні комунальні підприємства - Прем'єр-міністр

У місцевих бюджетах достатньо коштів, щоб підтримувати власні комунальні підприємства - Прем'єр-міністр

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що в місцевих бюджетах достатньо коштів, щоб підтримувати власні комунальні підприємства й не підвищувати зараз тарифи
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що в місцевих бюджетах достатньо коштів, щоб підтримувати власні комунальні підприємства й не підвищувати зараз тарифи. Про це він заявив на засіданні уряду в п'ятницю, повідомляє "Україна Комунальна".
 
"Загальна сума субвенцій регіонам за цей час (перше півріччя) становить 92 млрд грн. Водночас ми бачимо суттєвий приріст у доходах місцевих бюджетів. За І півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло близько 218 млрд грн. Це на 42,5 млрд грн більше ніж торік", - сказав Шмигаль.
 
За словами прем'єра, залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів і бюджетних установ сягнули вже 170 млрд грн.
 
"Тобто коштів на місцях достатньо, зокрема для того, щоб підтримувати власні комунальні підприємства і не підвищувати зараз тарифи", - наголосив він.
 
Нагадаємо, Міжгалузева асоціація "Укртеплокомуненерго" звернулася до прем'єр-міністра Дмитра Шмигаля з проханням заборонити ТОВ "ГК "Нафтогаз Трейдінг" примусове стягнення заборгованості з підприємств теплокомуненерго до повернення їм компенсації з різниці в тарифах.
 
Теплова галузь опинилася в абсурдно небезпечній ситуації, коли масштабні руйнування внаслідок цілеспрямованих дій ворога зі знищення об'єктів критичної інфраструктури посилюються внутрішніми факторами: фінансовим та адміністративним тиском з боку комерційного газопостачальника та невиконанням фінансових зобов'язань із боку держави.
 
"Приймаючи законодавче рішення про Мораторій, держава підтвердила, що проведе відшкодування з різниці в тарифах для підприємств, але на сьогодні ще не було відшкодовано ані гривні.
 

Для сталої роботи підприємств є витрати, які пов’язані з закупівлею паливно-енергетичних ресурсів - це газ, електроенергія, тверде паливо тощо. Також кошти необхідні на закупівлю необхідних матеріалів та обладнання для виконання аварійних ремонтних робіт, для проведення капітальних ремонтів котелень, ЦТП, ІТП та для реконструкцій теплових мереж і мереж гарячого водопостачання. Все це потребує коштів", - прокоментував член правління МА "Укртеплокомуненерго", генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», Максим Білик. 

 
Комментарии (0)