ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеУ наступному опалювальному сезоні Нафтогаз обіцяє задовольнити потреби електрогенерації в газі

У наступному опалювальному сезоні Нафтогаз обіцяє задовольнити потреби електрогенерації в газі

НАК «Нафтогаз України» зможе в повному обсязі забезпечити потреби електрогенерації в газі впродовж опалювального сезону 2024-2025 рр. з огляду на темпи відновлення пошкоджених блоків теплових електростанцій і підключення нових генерувальних об'єктів
НАК «Нафтогаз України» зможе в повному обсязі забезпечити потреби електрогенерації в газі впродовж опалювального сезону 2024-2025 рр. з огляду на темпи відновлення пошкоджених блоків теплових електростанцій і підключення нових генерувальних об'єктів, про це повідомив голова правління компанії Олексій Чернишов на заході «Діалоги з NV. Майбутнє української енергетики», пише "Україна Комунальна". 
 
«Ми знаємо, яку приблизно потужність нам доведеться забезпечувати, це наша кухня. Зараз ці цифри не назву, тому що цей показник поступово збільшується. Але в нас є обсяги з суттєвим запасом, щоб реагувати на ці виклики. Ми бачимо, скільки станцій підключається зараз, бачимо, скільки технічних умов видаємо, і з головою покриваємо ці додаткові потреби», - сказав він у коментарі.
 
Очільник Нафтогазу зазначив, що обсяг газу, невикористаного через руйнування росіянами і зупинку блоків ТЕС, перекриє обсяг газу, який буде необхідний для нової генерації. 
 
«Це рівняння, розв'язання якого пов'язано з двома факторами. Перший - який обсяг буде потрібен новій генерації. Другий - який обсяг буде вивільнено з огляду на те, що не всю теплову генерацію буде відновлено. Мені здається, що другий параметр точно буде більшим за перший», - висловив думку очільник «Нафтогазу». 
 

Нагадаємо, станом на 22 липня 2024 року Україна має запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) обсягом 10 млрд куб. м. Із початку сезону, що розпочався з 1 квітня, країна закачала понад 2,5 млрд куб. м газу. 

 
Комментарии (0)