ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025У ОП просять не виїжджати за кордон через ймовірність блекауту

У ОП просять не виїжджати за кордон через ймовірність блекауту

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону заявив, що українцям не потрібно виїжджати за кордон через ймовірність блекауту
Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону заявив, що українцям не потрібно виїжджати за кордон через ймовірність блекауту. 
 
«Ми вже проходили багато різних найгірших сценаріїв за останній місяць. Я хотів би одразу всіх заспокоїти – виїжджати з країни точно нікуди не потрібно. В інформаційному просторі був «вибух» щодо виїзду. Виїжджати нікуди не потрібно», – сказав Тимошенко.
 
Він запевнив, що влада розробляє плани дій на будь-який випадок, у тому числі варіант тотального відключення світла. Однак це не означає, що такий варіант очікується. 
 
«Не буде у нас, сподіваємося, спільного блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не лише на годину-дві», – розповів представник ОП. 
 
У містах під керівництвом місцевої влади за допомогою ДСНС розгортатимуться пункти обігріву. Там можна буде зарядити гаджети, поїсти гарячу їжу тощо. А критичні підприємства будуть по можливості працювати на генераторах. 
 
«Паралельно працюватимуть енергетики, щоб протягом доби-двох-трьох полагодити енергетику. Все залежить від ситуації з ракетним обстрілом. Але в будь-якому разі ми у своїй країні, їхати нікуди не потрібно, все полагодимо, все стабілізуємо», – резюмував Тимошенко. 

За його словами, наприкінці минулого тижня енергетикам уже вдалося повернути систему до планових відключень. Тимошенко додав, що аварійні відключення поки що не плануються, але вони можливі, особливо у разі нових ракетних атак з боку росії.  

 
Комментарии (0)