ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025У Вінниці майже на всі котельні та ІТП придбали генератори

У Вінниці майже на всі котельні та ІТП придбали генератори

У Вінницькій міській територіальній громаді для стабільного теплопостачання від літа закупили 263 генератори – для котелень та ІТП
У Вінницькій міській територіальній громаді для стабільного теплопостачання від літа закупили 263 генератори – для котелень та ІТП (індивідуальні теплові пункти), про це повідомляється в телеграм-каналі Вінницького міського голови та розповів сам Сергій Моргунов журналістам телеканалу “Київ”.
 
– Якщо казати про систему централізованого теплозабезпечення у місті Вінниці, то ми ще влітку розпочали роботу щодо попередження і визначення дій, які можуть бути в разі надзвичайних ситуацій. Ми закупили фактично на всі котельні та індивідуальні теплові пункти генератори потужністю від 25 кВт до 1 МВт. Таких генераторів було придбано 263 штуки для всієї системи централізованого опалення, а це – близько 80% всього міста. А 20% – це твердопаливні котельні, які забезпечені повністю відповідним запасом твердого палива, – зазначив міський голова та вказав, що із забезпеченням теплопостачання у місті наразі справляються.
 
…Звичайно є проблема в тих будинках, де користуються електрообігрівачами і електроплитами. Але в цьому випадку паралельно працюють “пункти незламності”, – додав Сергій Моргунов.
 
У повідомленні вказано, що наразі у місті працює 101 “пункт незламності”.
 
На питання щодо того, в якому режимі працюють школи у Вінниці та чи буде місяць канікул, аби зекономити електроенергію, Сергій Моргунов відповів наступне.
 
– В нас сьогодні з 44 шкіл працюють в офлайн-режимі 30. І якби світла не було б добу чи дві, то ми, зрозуміло, розглядали б питання додаткових канікул. Але на сьогодні, при відключеннях по дві години, ми спокійно можемо працювати. В тому числі і 33 чергових дитячих садочки в нас працюють.
 

Шість тисяч дітей в нас ходять в школи в офлайн-режимі, – решта – навчається в онлайн-режимі, там, де є в той час світло. Але ми ще влітку визначили перелік шкіл, де закупили потужні генератори від 25 кВт. І в нас на сьогодні 46 об’єктів освіти забезпечені такими генераторами, – повідомив Моргунов. 

 
Комментарии (0)