ГлавнаяКиевские будниЖильеУцілілі київські дитячі санаторії відновлюють роботу

Уцілілі київські дитячі санаторії відновлюють роботу

У санаторіях було створено умови для перебування дитини в разі необхідності (наприклад, для пацієнтів із ДЦП або аутизмом) у супроводі законного представника.
У День захисту дітей уцілілі київські дитячі санаторії відновлюють роботу. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.
 
«Російські агресори, знищуючи все на своєму шляху, не жаліли і медичні заклади. Через руйнацію сьогодні не зможуть приймати маленьких киян санаторії «Орлятко» у Ворзелі, санаторій «Лісний» в Ірпені… Проте ми зробили все необхідне, щоб із 1 червня вцілілі дитячі спеціалізовані заклади були готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями», – говориться у повідомлені.
 
У столиці вибудували досить розгалужену мережу профільних дитячих закладів, лікування та реабілітацію в яких до 24 лютого проводили за такими медичними профілями: психоневрологічний, кардіоревматологічний, гастроентерологічний, пульмонологічний, ортопедичний, онкологічний та ендокринологічний. Важливо, що в санаторіях було створено умови для перебування дитини в разі необхідності (наприклад, для пацієнтів із ДЦП або аутизмом) у супроводі законного представника.
 
Санаторно-курортне лікування зможуть отримати дітки з розладами мовлення, а також психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами. На сьогодні районними санаторними комісіями вже надано безкоштовні путівки  понад 200 дітям, із яких більше 100 перебуватимуть у супроводі законного  представника.
 

Колективи готові надавати не менш якісну допомогу ніж раніше, а у всіх без винятку відкритих закладах запроваджено необхідні заходи безпеки в період воєнних дій. Зокрема, створена система оповіщення пацієнтів та персоналу про оголошення повітряної тривоги або виникнення надзвичайної ситуації, посилено охорону території закладів, пропускний режим тощо.  

 
Комментарии (0)