ГлавнаяНовости ЖКХСобытияУкраїна матиме 35 років на погашення кредитів, які надає Європейський Союз

Україна матиме 35 років на погашення кредитів, які надає Європейський Союз

Україна матиме 35 років на погашення кредитів, які надає Європейський Союз. Розподіл того, як віддавати потім кредити, надані партнерами, "абсолютно рівномірний".
Україна матиме 35 років на погашення кредитів, які надає Європейський Союз. Розподіл того, як віддавати потім кредити, надані партнерами, "абсолютно рівномірний". Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова.
 
"Партнери розуміють, що ми працюємо не лише над принципом передбачуваності й ритмічності надходження коштів, а й... над тим, що ми маємо працювати на принципі достатності сил української сторони над відбудовою країни після перемоги у війні. Тому, скажімо, сторона ЄС надає такі умови, що термін погашення кредиту складає 35 років, а відсотки замість України покриватимуть наші європейські партнери. Це є одним з прикладів того, як партнери з розумінням ставляться до боргового навантаження нашої країни", - зазначила заступниця голови Мінфіну.
 
При цьому вона повідомила, що цього року Україна очікує надходження як грантових коштів, так і кредитних, і працює над тим, щоб мати схоже співвідношення, як минулого року.
 

"Наразі ми маємо підтверджений комітмент у розмірі близько 10 млрд доларів, який буде надаватися Україні впродовж цього року саме в грантовій формі. І, безумовно, ми працюємо над тим, аби мати схоже співвідношення, як ми мали минулого року, між наданими пільговими кредитами і грантовими коштами", - вказала Зикова. 

 
Комментарии (0)