ГлавнаяНовости ЖКХСтроительствоУкраїна очікує на дієве рішення ЄС щодо конфіскації заморожених російських активів

Україна очікує на дієве рішення ЄС щодо конфіскації заморожених російських активів

Уряд створив організаційний підготовчий комітет для проведення щорічної Конференції з питань відновлення України. Україна очікує на дієве рішення ЄС щодо конфіскації заморожених російських активів.
Уряд створив організаційний підготовчий комітет для проведення щорічної Конференції з питань відновлення України, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Україна Комунальна".
 
«Завдання — не просто залучити ресурси для швидкої відбудови, а визначитися із довгостроковою перспективою та синхронізувати відновлення з євроінтеграцією. Ключове питання — за чий кошт має відбуватися відбудова. Відповідь України однозначна — за це платитиме росія», — наголосив Денис Шмигаль.
 
Прем’єр-міністр зауважив, що Україна очікує на дієве рішення ЄС щодо конфіскації заморожених російських активів.
 
Водночас Денис Шмигаль відзначив, що Уряд працює над відбудовою України вже зараз в усіх пріоритетних напрямках.
 
«У житловому секторі — це реалізація програми єВідновлення. За пошкоджене російськими терористами майно держава виплатила українцям понад 1,8 млрд грн. Загалом подано майже 60 тис. заяв, найбільше мешканцями Харківщини, Київщини та Миколаївщини», — повідомив очільник Уряду.
 

Щодо знищеного майна, за його словами, надійшло 6,4 тисячі заяв. Згенеровано майже 800 житлових сертифікатів. Відтепер цим компонентом програми єВідновлення можуть скористатися і співвласники майна. 

 
Комментарии (0)