ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Україна отримає 1,5 мільярда доларів кредиту від Світового банку

Україна отримає 1,5 мільярда доларів кредиту від Світового банку

Україна отримає 1,5 мільярда доларів кредиту від Світового банку під гарантії уряду Японії, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Україна отримає 1,5 мільярда доларів кредиту від Світового банку під гарантії уряду Японії, повідомив у четвер Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
 
"Україна отримає 1,5 млрд доларів позики від Світового банку під гарантії уряду Японії. Щойно відповідну угоду підписали Світовий банк і Мінфін під час нашої зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані", - написав Шмигаль у Telegram.
 
Кошти, зі слів очільника уряду передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки.
 
"Цінуємо нашу тісну співпрацю та розраховуємо на подальші спільні проєкти для відновлення та розвитку України", - зазначив Шмигаль.
 
Нагадаємо, Світовий банк схвалив нову позику для України в 1,5 мільярда доларів 30 червня.
 
Загалом Група Світового банку спільно з партнерами мобілізували для допомоги Україні 34 млрд доларів.
 

"З них понад 22 млрд доларів уже надійшли до бюджету. Особливо вдячні за найбільший в історії Банку інвестиційний проєкт PEACE in Ukraine, який допомагає фінансувати соціальні виплати та пенсії", - вказав Прем'єр. 

 
Комментарии (0)