ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Україна отримає 6 млрд євро від ЄС в найближчі два місяці

Україна отримає 6 млрд євро від ЄС в найближчі два місяці

Середньострокові програми фінансової допомоги з нашими ключовими союзниками – це важливий компонент української перемоги. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду
Середньострокові програми фінансової допомоги з нашими ключовими союзниками – це важливий компонент української перемоги. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду, пише "україа Комунальна".
 
«Європейський Союз дав старт програмі Ukraine Facility. Це чотирирічна програма на 50 млрд євро. В наступні 2 місяці Україна зможе отримати 6 млрд євро з цієї суми. Для цього на засіданні Уряду затвердили необхідні документи. Мова йде про проекти меморандуму та кредитної угоди з ЄС», - розповів Денис Шмигаль.
 
За словами Прем’єр-міністра, прийняття цих документів дозволить отримати до 4,5 млрд євро в березні та до 1,5 млрд євро у квітні цього року.
 
Глава Уряду також розповів, що програма Ukraine Facility передбачає 38,2 млрд євро прямої бюджетної підтримки, майже 7 млрд євро для залучення інвестицій в нашу економіку, а також 4,7 млрд євро технічної та адміністративної підтримки, в тому числі реформ на шляху до ЄС.
 

«У цьому році ми прагнемо отримати від Євросоюзу близько 16 млрд євро. Ми вдячні нашим європейським друзям за цю солідарність та допомогу», - підкреслив Прем’єр-міністр України. 

 
Комментарии (0)