ГлавнаяНовости ЖКХСобытияУкраїна отримала грант на 1,25 млрд доларів від США

Україна отримала грант на 1,25 млрд доларів від США

Для часткової компенсації державного бюджету України, зокрема у соціальних та гуманітарних сферах від Сполучених Штатів Америки надійшло 1,25 млрд доларів грантових коштів.
Для часткової компенсації державного бюджету України, зокрема у соціальних та гуманітарних сферах від Сполучених Штатів Америки надійшло 1,25 млрд доларів грантових коштів. Загалом в рамках Проекту "PEACE in Ukraine" передбачається фінансове вливання 16,5 млрд доларів та 1,4 млрд євро, пише "Україна Кмунальна", з посиланням на Мінфін.
 
"Від Сполучених Штатів Америки до державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,25 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку. В 2023 році Україна отримала вже 6 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США", - йдеться у повідомленні.
 
Так, грантові кошти надані як частина четвертого додаткового фінансування в рамках проекту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). Метою проекту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов’язані зі сферою безпеки і оборони.
 
Залучене грантове фінансування буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, а саме: на виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, оплату праці працівників освітньої сфери, на оплату праці надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій та інше.
 

“Грантова підтримка від Сполучених Штатів у рамках проекту Світового банку PEACE in Ukraine є важливою частиною забезпечення гуманітарних та соціальних видатків під час повномасштабної війни. Міністерство фінансів України спільно з командами Світового Банку та USAID SOERA допомагає оптимізувати та зміцнити системи моніторингу, верифікації та звітності Уряду України щодо використання донорських коштів, наданих партнерами”, - зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко. 

 
Комментарии (0)