ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Україна отримала від Канади 450 млн канадських доларів на закупівлю газу до опалювального сезону

Україна отримала від Канади 450 млн канадських доларів на закупівлю газу до опалювального сезону

До державного бюджету України надійшло 450 млн канадських доларів (350 млн доларів США) кредиту на пільгових умовах від Канади.
До державного бюджету України надійшло 450 млн канадських доларів (350 млн доларів США) кредиту на пільгових умовах від Канади.
 
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, гроші підуть на закупівлю газу до опалювального сезону, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
"Черговий крок солідарності від дружньої Канади. Україна отримає 450 млн канадських доларів допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону. Дякую Джастін Трюдо, Христя Фріланд й усьому канадському народу за непохитну підтримку України в боротьбі за свободу та демократію", - говориться у повідомлені.
 
Мінфін своєю чергою зазначив, що загальна сума кредиту від Канади становить 1,45 млрд канадських доларів (1,2 млрд доларів США). І що 17 червня Україна отримала 1 млрд канадських доларів кредиту на пільгових умовах. Це перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку МВФ.
 
Строк погашення – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних.

"Вдячний уряду Канади та особисто заступниці прем'єр-міністра та міністру фінансів Канади Христі Фріланд за безкомпромісну підтримку України у цей надзвичайно складний для нас історичний період. Отримані кошти дозволять підтримати населення України та наблизити перемогу над агресором", - прокоментував міністр фінансів України Сергій Марченко. 

 
Комментарии (0)