ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаУкраїна починає торгівлю електроенергією з ЄС

Україна починає торгівлю електроенергією з ЄС

Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) домовилася про кроки з відкриття торгівлі електроенергією з Україною, повідомили у Єврокомісії
Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) домовилася про кроки з відкриття торгівлі електроенергією з Україною, повідомили у Єврокомісії, привітавши таке рішення, пише УНН.
 
"Європейська комісія вітає прогрес в інтеграції України та Молдови до європейського ринку електроенергії, підтверджений сьогодні Європейською мережею операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E). Після екстреної синхронізації цих двох мереж 16 березня, яка забезпечила безпеку постачання для двох взаємопов'язаних енергосистем, оператори транспортних мереж з континентальної Європи домовилися про кроки з відкриття торгівлі електроенергією з Україною, забезпечуючи при цьому енергетичну безпеку регіону", - йдеться у повідомленні.
 
Український оператор систем передачі електроенергії "Укренерго" та оператори систем передачі електроенергії (TSO) континентальної Європи, як зазначається, спільно працюватимуть над виконанням цих умов.
 
При цьому вказано, що Укренерго також стало членом-спостерігачем у ENTSO-E.
 
"Ще один важливий крок! Я вітаю рішення європейських TSO відкрити торгівлю електроенергією з Україною після успішної екстреної синхронізації у березні. Процес буде поступовим та здійснюватиметься на чітких умовах, погоджених з Україною", - написала єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сіммонс у Twitter.
 

Раніше, Україна та Польща заявили про наміри щодо відновлення міждержавної повітряної лінії між для введення її в експлуатацію на напругу 400 кВ. завдяки цьому обсяги експорту електроенергії з України до Польщі потенційно можуть зрости до 1 ГВт.  

 
Комментарии (0)