ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеУкраїна просить Норвегію розглянути питання щодо постачання газу

Україна просить Норвегію розглянути питання щодо постачання газу

Уряд Норвегії разом з представниками видобувних компаній розгляне питання про постачання природного газу Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гара Стере
Уряд Норвегії разом з представниками видобувних компаній розгляне питання про постачання природного газу Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гара Стере під час спільного брифінгу Президентом України у Києві.
 
"Ми з паном Президентом говорили, що Україна також потребує природнього газу, має такий запит. Я цей запит везу до наших компаній. Вони вже роблять усе, що можуть, працюють на найвищі потужності. Але прохання Президента України – це те, що я повезу додому", - розповів Стере.
 
За його словами, після початку війни, коли рф почали відрізати від надання енергетичних ресурсів, багато європейських колег запитували, чи Норвегія виконає свої зобов'язання у таких умовах.
 
"Я сказав так. Чи можемо ми збільшити видобуток? Я сказав, що видобуток уже на максимумі, але трошки ми можемо ще додати, щоб мати змогу постачати до Європи", - сказав Стере.
 
Нагадаємо, до Євросоюзу значно скоротилися поставки російського газу. За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексія Данілова у Twitter, таким чином, рф оголошує країнам ЄС енергетичну війну.
 

Європейська рада затвердила правила, згідно з якими газові сховища мають бути заповнені на 80% до 1 листопада 2022 року. 

 
Комментарии (0)