ГлавнаяНовости ЖКХТранспортУкраїна розпочне етапне будівництво європейської колії, аби з’єднати українську залізницю з ЄС

Україна розпочне етапне будівництво європейської колії, аби з’єднати українську залізницю з ЄС

Україна планує приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту, або так званого «митного безвізу»
Україна планує приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту, або так званого «митного безвізу». Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 24 травня.
 
«Цей документ — основа для переміщення товарів між країнами-членами ЄС. Ми вже застосовуємо відповідну комп’ютеризовану систему NCTS, і технічно готові приєднатися до Конвенції. Таке приєднання дозволить значно прискорити проходження митниці та пришвидшити потік товарів. Це краща якість митниці та нові можливості для українського бізнесу», — підкреслив Денис Шмигаль.
 
Крім того, Україна готується підписати з Європейським Союзом Угоду про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень. Як відзначив Прем’єр-міністр, Європейська комісія вже рекомендувала країнам-членам ухвалити таке рішення.
 
«Робота в цьому напрямку йде активними темпами, адже в умовах блокування наших портів нам потрібно максимально збільшувати можливості західного кордону», — додав очільник Уряду.
 
Україна активізувала відкриття і нових пунктів пропуску. Як відзначив Прем’єр-міністр, уже найближчим часом буде відкрито два таких пункти на західному кордоні.
 
«Перед Мінінфраструктури, Держприкордонслужбою та митницею стоїть завдання у найближчі півроку створити пункти пропуску там, де вже є підведені автомобільні дороги або там, де можна оперативно такі дороги підвести», — сказав Денис Шмигаль.
 
Аби з’єднати українську залізницю з європейською, Україна також розпочне етапне будівництво європейської колії. За словами Глави Уряду, спочатку це буде сполучення великих вузлів та великих міст, а далі поступове розширення по всій країні.
 

Крім того, Прем’єр-міністр зауважив, що Україна невдовзі планує досягти результату в приєднанні до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA. Перше, за його словами, дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами. Приєднання України до Єдиної зони платежів, як відзначив Денис Шмигаль, може відбутися вже влітку і дасть змогу робити перекази у євро без жодних комісій. 

 
Комментарии (0)