ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаУкраїна шукає необхідне енергетичне обладнання по всьому світу - Міненерго

Україна шукає необхідне енергетичне обладнання по всьому світу - Міненерго

Україна звернулась до урядів країн-партнерів з проханням допомогти з обладнанням для електрогенерації, втраченого внаслідок низки масованих ракетних ударів.
Щоб відремонтувати енергетичне устаткування, Україні можуть знадобитись мільярди доларів. Також необхідні комплекси ППО, які захистять об'єкти від нових ударів росії, про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко розповів в інтерв'ю виданню Bloomberg пише Україна Комунальна".
 
Україна звернулась до урядів країн-партнерів з проханням допомогти з обладнанням для електрогенерації, втраченого внаслідок низки масованих ракетних ударів. Разом з цим обладнанням необхідно відшукати нові комплекси протиповітряної оборони, які будуть його захищати.
 
Галущенко пояснив, що станом на сьогодні ще розбирають руїни енергетичних об'єктів, пошкоджених росією. Тому навіть немає повного переліку обладнання, яке потрібно відремонтувати чи повністю замінити. Однак орієнтовні втрати вимірюються мільярдами гривень.
 
"Масштаби можуть досягти мільярдів доларів", — навели журналісти слова посадовця.
 
Крім того, потрібно думати про комплекси ППО, які захистять енергетичну сферу, — наголосив Галущенко. Якщо додаткових зенітно-ракетних комплексів не буде, а в США знов заблокують допомогу у розмірі 60 млрд дол., то ситуація стане гіршою.
 

"Україна шукає необхідне енергетичне обладнання по всьому світу — і зокрема в сусідніх країнах. Це полювання на обладнення може бути марним, якщо нація не матиме достатньо протиповітряної оборони", — сказав він. 

 
Комментарии (0)