ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Україна стабільно проходить опалювальний сезон - Міненерго

Україна стабільно проходить опалювальний сезон - Міненерго

Україна стабільно пройшла першу половину опалювального сезону і має достатньо ресурсів для його успішного завершення. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко
Україна стабільно пройшла першу половину опалювального сезону і має достатньо ресурсів для його успішного завершення. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко, пише "Україна Комунальна".
 
«Ми повністю тримаємо систему. Маємо всі ресурси для цього – як газу, вугілля і запасів ядерного палива, так і щодо підготовки генерації і об’єктів передачі. Тому ми стабільно проходимо ОЗП», - заявив Міністр.
 
Очільник Міненерго підкреслив, що дефіциту потужності в енергосистемі немає, а на випадок надзвичайних ситуацій існує можливість для імпорту електроенергії з-за кордону, зокрема для забезпечення потреб промисловості.
 
Міністр пояснив, що покриття потреб споживання внутрішніми резервами не є дефіцитом: «Дефіцит – це коли внутрішніх потужностей недостатньо для виробництва електроенергії, яка споживається у конкретну годину. Відповідно, якщо ми говоримо, що нам потрібно задіяти більше гідрогенерації, то називати ситуацію дефіцитом - абсолютно некоректно, тому що гідрогенерація – це внутрішня генерація, яка виробляє електроенергію всередині країни».
 
Герман Галущенко наголосив, що забезпечити стабільну роботу системи протягом ОЗП допомагає, зокрема, ремонтна кампанія минулого року, яка стала наймасштабнішою за всю історію України.
 

Міністр вкотре наголосив, що вплинути на систему і спричинити тимчасові відключення споживачів можуть тільки масовані обстріли ворогом об’єктів енергетичної інфраструктури або стихійні лиха. 

 
Комментарии (0)