ГлавнаяНовости ЖКХСобытияУкраїна та Світовий банк підписали угоду про надання гранту на 4,5 млрд доларів

Україна та Світовий банк підписали угоду про надання гранту на 4,5 млрд доларів

Кошти були надані США та направлені до цільового фонду багатьох донорів у межах проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні»
Україна і Світовий банк підписали угоду про надання гранту Києву на 4,5 млрд доларів, повідомили у Мінфіні, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
"Сьогодні міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.
 
Кошти були надані США та направлені до цільового фонду багатьох донорів у межах проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».
 
«Висловлюю вдячність уряду США та команді Світового банку, завдяки зусиллям яких український уряд продовжує забезпечувати ритмічні виплати заробітних плат, соціальних та пенсійних виплат в умовах боротьби з агресором. Грантове фінансування є надзвичайно важливим для нас, оскільки дозволяє знизити боргове навантаження на Державний бюджет України та думати про повоєнну відбудову держави», - зазначив під час підписання угоди міністр фінансів Сергій Марченко.
 

Грант буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, вказали у Мінфіні.  

 
Комментарии (0)