ГлавнаяНовости ЖКХСобытияУкраїна вже вилучила понад 1 тис. колишніх російських активів

Україна вже вилучила понад 1 тис. колишніх російських активів

Використовуючи різні механізми, держава вже вилучила понад 1 тис. колишніх російських активів, серед яких є підприємства, нерухомість, транспортні засоби, твори мистецтва та інші об’єкти.
На сьогодні до Фонду держмайна за рішенням уряду передано близько 10% від вилученого обсягу. Про це повідомив у п'ятницю заступник голови Фонду державного майна Олександр Федоришин в ефірі телемарафону.
 
«Використовуючи різні механізми, держава вже вилучила понад 1 тис. колишніх російських активів, серед яких є підприємства, нерухомість, транспортні засоби, твори мистецтва та інші об’єкти. На сьогодні до Фонду держмайна за рішенням уряду передано близько 10% від вилученого обсягу. Це такі активи російських олігархів, як Шелкова, Евтушенкова, Ротенберга», - розповів Федоришин.
 
Також за його словами, до Фонду передано колишні активи, які належали експрезиденту-втікачу Віктору Януковичу.
 
«Для чого Фонду передають? Тому що Фонд несе відповідальну місію – це провести очищення цих активів від різних економічних, юридичних проблем і виставити їх на приватизацію. За результатами, коли відбудеться продаж цих активів, усі виручені кошти підуть у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії», - сказав Федоришин.
 

Посадовець зазначив, що до Фонду ще мають передати близько 500 об'єктів, які зараз вилучені за рішення суду. 

 
Комментарии (0)