ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеУкраїна заперечує готовність перегляду ключової угоди з рф про транзит газу

Україна заперечує готовність перегляду ключової угоди з рф про транзит газу

Уряд країни заперечує готовність перегляду ключової угоди з росією про транзит газу, після того, як прем'єр-міністр Словаччини заявив про таку можливість.
Уряд країни заперечує готовність перегляду ключової угоди з росією про транзит газу, після того, як прем'єр-міністр Словаччини заявив про таку можливість. Термін дії угоди спливає наприкінці цього року, про це повідомив Bloomberg спираючись на заяву пресслужби Кабміну, пише "Україна Комунальна".
 
"Позиція української сторони однозначна: транзитний контракт закінчується наприкінці року. Ми не збираємося вести переговори з росіянами і продовжувати контракт", – говориться в повідомлені.
 
Так, 24 січня, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що поставки через Україну можуть бути збережені.
 
"Виникла домовленість про те, що транзит російського газу через Україну, ймовірно, продовжиться, і це чудова новина", – сказав він після зустрічі з Шмигалем в Ужгороді.
 
Зазначається, що газова угода може стати важливим пунктом переговорів, якщо війна триватиме до кінця року. Європа все ще отримує російський газ через Україну і Туреччину. Регіон успішно заміщує втрачені потоки з "Північного потоку". ЄС чітко дав зрозуміти, що блок повинен прагнути зменшити свою енергетичну залежність від Москви.
 
Деякі країни все ще покладаються на це паливо. Однак більшість держав північно-західної Європи замінили потоки з Москви зрідженим природним газом.
 

Журналісти вказують, що навіть без нової угоди існує ймовірність того, що "Газпром" забезпечить постачання газу бажаючим покупцям з ЄС, забронювавши короткострокові потужності в Україні. Це можливість, яку російська компанія може використати через аукціони потужностей. 

 
Комментарии (0)