ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжение"Укргазвидобування" запустило четверту високодебітну свердловину з початку року

"Укргазвидобування" запустило четверту високодебітну свердловину з початку року

Ідея запуску цієї свердловини належить команді розробників Українського науково-дослідного інституту природних газів. Саме вони змогли правильно оцінити залишковий потенціал старого родовища,
Акціонерне товариство "Укргазвидобування" запустило четверту високодебітну свердловину з початку року з дебітом близько 400 тис. куб. м газу на добу, про це повідомила пресслужба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", пише "Україна Комунальна".
 
"Укргазвидобування" з початку року запустило вже четверту високодебітну свердловину – на добу вона приносить Україні близько 400 тис. куб. м газу.  Ідея запуску цієї свердловини належить команді розробників Українського науково-дослідного інституту природних газів. Саме вони змогли правильно оцінити залишковий потенціал старого родовища, вдало визначити ділянку для закладання свердловини та довели високу перспективність буріння в цій зоні. Під час роботи також було встановлено добовий рекорд проходки однією бригадою – за 24 години вона пробурила 905 метрів", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що свердловину вдалось закінчити на 30% швидше, ніж передбачено проєктом – за 105 днів.
 
Раніше у компанії повідомляли, що планують видобути 15 млрд куб. м газу у 2024 році. 
 

"Укргазвидобування" 8 лютого досягло найбільшого добового видобутку з грудня 2018 року - 38,54 млн куб. м товарного газу. 

 
Комментарии (0)