ГлавнаяНовости ЖКХСобытияУночі 31 березня перейдемо на літній час: в який бік крутити стрілки

Уночі 31 березня перейдемо на літній час: в який бік крутити стрілки

В Україні в ніч із суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня, переведуть годинники на літній час — на одну годину вперед. Це роблять двічі на рік з метою економії електрики.
В Україні в ніч із суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня, переведуть годинники на літній час — на одну годину вперед. Це роблять двічі на рік з метою економії електрики.
 
Перевід годиннику передбачає постанова Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року.
 
Україна переводить годинники двічі на рік: в останню неділю березня — на літній час, а кожної останньої неділі жовтня — на зимовий. Мета цього — економити електроенергію та обігрів приміщень та збільшувати світловий день.
 
О третій ночі 31 березня, годинники переведуть на годину вперед, а доба 31 числа, відповідно, буде на годину коротшою.
 
В Україні час переводять двічі на рік через ще одну суттєву причину: доволі велику відстань між східними та західними областями. Якщо Україна житиме в одному часовому поясі весь рік, то це може призвести до певних незручностей. Наприклад, якщо залишити назавжди зимовий час, то на сході влітку сонце сходитиме посеред ночі - тобто сонце зійшло, а на годиннику - 3:00. І, як правило, заходити теж завчасно - приблизно близько 20:00. 
 

Якщо ж зробити навпаки і залишити назавжди літній час, то в західних регіонах сонце взимку сходитиме, коли на годиннику буде 9:00, тобто, на роботу і до школи потрібно буде добиратися в темряві. Відмовитися від переведення годинників можна лише в тому разі, якщо запровадити в Україні два часові пояси. Але до цього доведеться переходити на літній час, а потім повертатися назад на зимовий. 

 
Комментарии (0)