ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеУряд додатково виділив на відновлення тепло-, водозабезпечення Херсона майже 335 мільйонів гривень

Уряд додатково виділив на відновлення тепло-, водозабезпечення Херсона майже 335 мільйонів гривень

Кабінет Міністрів виділив Херсонській ОВА додаткові кошти на ліквідацію наслідків підриву росією греблі Каховської гідроелектростанції
Кабінет Міністрів виділив Херсонській ОВА додаткові кошти на ліквідацію наслідків підриву росією греблі Каховської гідроелектростанції. Відповідні рішення Уряд ухвалив на засіданні 6 жовтня 2023 року, пише "Україна Комунальна".
 
«Наближається зима і роботи з відновлення забезпечення водою та теплом мешканців Херсона потрібно прискорити. Фінансуванням в необхідних обсягах держава забезпечила. Загалом Уряд виділив сьогодні додатково майже 335 мільйонів гривень на відновлення інфраструктури міста, що постраждала внаслідок терористичного акту на Каховській ГЕС», - говориться в повідомлені Кабміну.
 
Так, з резервного фонду державного бюджету виділяються 186,9 млн грн для відновлення об’єктів водо- та теплопостачання у Херсоні, пошкоджених внаслідок підриву російською федерацією греблі КГЕС. З них буде спрямовано на відновлення:
  • об’єктів водопостачання - 145,65 млн грн;
  • об’єктів теплопостачання - 41,28 млн грн.
Іншим рішенням Уряд виділив 147,98 млн грн на відновлення транспортної інфраструктури в місті, яка постраждала внаслідок підриву греблі ГЕС.
 
Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету додатково майже 980,6 млн грн на здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води для потреб Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.
 

Також Уряд своїм рішенням 22 серпня виділив додатково 7 млрд грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії для реалізації експериментального проекту з будівництва магістральних водогонів у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції. Загалом, з урахуванням попередніх асигнувань на експериментальний проект виділено 8,5 млрд грн.  

 
Комментарии (0)