ГлавнаяКиевские будниОтопительный сезон 2023-2024В. Кличко: "Температура в будинках буде дещо нижчою, ніж зазвичай"

В. Кличко: "Температура в будинках буде дещо нижчою, ніж зазвичай"

Опалювальний сезон у Києві буде непростим і жителі столиці мають бути готові до того, що температура в квартирах буде нижчою за звичайну.
Опалювальний сезон у Києві буде непростим і жителі столиці мають бути готові до того, що температура в квартирах буде нижчою за звичайну.
 
Про це в ефірі національного телемарафону заявив міський голова Віталій Кличко.  
 
За його словами, влада Києва зараз опрацьовує питання, пов'язані з початком опалювального сезону в Києві. 
 
Віталій Кличко зазначив, що КМДА співпрацює з урядом щодо постачання газу та вартості блакитного палива. Мер Києва попередив мешканців Києва про те, що опалювальний сезон у столиці буде непростим. 
 
«Може, температура в будинках буде дещо нижчою, ніж зазвичай. Ми робимо зараз все для того, щоб використовувати сучасні технології, підготуватися до зими», — продовжив Кличко і додав, що вирішення інших питань залежить власне від держави, яка відповідає за своєчасне постачання енергоносіїв в українські міста. 
 
Нагадаємо, в Україні 7 червня створили штаб із підготовки до опалювального сезону під час воєнного стану, повідомляла пресслужба уряду. Штаб очолив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Завдання штабу – збалансування енергосистеми, ремонти та оперативне вирішення проблем. Цей опалювальний сезон влада назвала "найважчим в історії".
 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що через війну, яку розпочала Росія в Україні, та постійні обстріли інфраструктури, збитки енергетичної системи та енергетиків уже "сягнули десятків мільярдів гривень".  

 
Комментарии (0)