ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025В столиці хочуть створити дві ТЕЦ на комбінованому паливі

В столиці хочуть створити дві ТЕЦ на комбінованому паливі

У Києві передбачається створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів
У Києві передбачається створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів, про це повідомили в Київській міській державній адміністрації, пише "Україна Комунальна". 
 
«Україна живе в умовах енергетичного дефіциту. Ворог системними ударами намагається знищити енергосистему, позбавити нас електроенергії та газу. Тому ми маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію», - говориться в повідомлені. 
 
Саме на це спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об’єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів. 
 
«Для великих міст таке заміщення звичних видів палива вирішує одразу дві проблеми – дефіцит енергії та проблему накопичення сміття. Таку практику широко використовують у європейських містах, і прагнемо застосовувати ми», – заявили в КМДА. 
 

Нагадаємо, Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» вже провело аукціон на закупівлю 15 когенераційних установок для виробництва тепла й електроенергії з загальною потужністю 60 МВт. 

 
Комментарии (0)