ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаВ Україні не відновлюватимуть зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру

В Україні не відновлюватимуть зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру

В Україні не відновлюватимуть абсолютно всю зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру. Причина — не вся вона була новою та модернізованою. У ДТЕК мають намір сконцентруватись на створенні нових об'єктів.
В Україні не відновлюватимуть абсолютно всю зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру. Про це в інтерв'ю порталу «Обозреватель» розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.   
 
Причина — не вся вона була новою та модернізованою. У ДТЕК мають намір сконцентруватись на створенні нових об'єктів. 
 
«Потрібно зрозуміти, що ми хочемо робити: напевно, ми не будемо все обладнання відновлювати, тому що не все воно було новим, не все воно було модернізовано, і нам треба буде будувати нове. Це наша можливість модернізувати енергосистему швидше, ніж ми планували минулого року», – розповів Сахарук. 
 
При цьому він зазначив, що потрібно використати нове обладнання, підходи та інноваційні ідеї. Наприклад, замість підстанції на території 50 га «можна побудувати контактні розподільчі пристрої на базі нових технологій», які займатимуть набагато менше території. 
 
«Це будинок 100 на 100 м, який замінює всю цю велику підстанцію. Це дорожче з погляду будівництва, але це надійніше і довше слугує, це автоматичне включення, виключення, це зовсім інший рівень автоматизації та зовсім інший рівень надійності», — пояснив директор ДТЕК. 
 

Загалом, за його словами, на повне відновлення всіх зруйнованих об'єктів знадобиться «від року до двох, а можливо навіть більше». Проте точні терміни можна буде визначити лише після перемоги, тобто після припинення вогню. 

 
Комментарии (0)