ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеВ Україні запрацювали три нові газові свердловини

В Україні запрацювали три нові газові свердловини

«Укргазвидобування» в листопаді 2023 року ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини, які сумарно забезпечують понад 400 тис. куб. м газу на добу

 

«Укргазвидобування» в листопаді 2023 року ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини, які сумарно забезпечують понад 400 тис. куб. м газу на добу.

Дві з них — нові, третя — відновлена з ліквідаційного фонду.

Про це повідомила прес-служба компанії Укргазвидобування.

За даними прес-служби, нову розвідувальну свердловину пробурено на нещодавно відкритому родовищі. Місце для буріння визначили після проведених 3D-сейсморозвідувальних досліджень.

Іншу нову оціночно-експлуатаційну свердловину пробурено на старому родовищі, яке експлуатують вже понад 50 років. Фахівці виконали глибокий аналіз стану розробки, оцінили залишковий потенціал газоконденсатних покладів і визначили місце для нової свердловини. Обидві свердловини пробурено філією «Укрбургаз».

Відновлена свердловина перебувала в ліквідаційному фонді впродовж 35 років. Фахівці провели роботи з капітального ремонту та реліквідації свердловини, а також підготували свердловину до ГРП.

Зовнішній підрядник успішно виконав двостадійний гідророзрив, завдяки якому вдалося отримати високий дебіт, повідомили в прес-службі.

Зазначимо, у 2022 році в Україні було видобуто 18,5 млрд кубометрів газу, 4,3 млрд з яких приватними компаніями. За добу в Україні видобувають близько 50 млн кубометрів.

Раніше голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов заявив, що цьогорічна зима буде першою, яку Україна пройде завдяки газу власного видобутку.

 

  

 
Комментарии (0)