ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаВ Україну вже ввезли енергозберігаючих установок на понад 7 мільярдів гривень

В Україну вже ввезли енергозберігаючих установок на понад 7 мільярдів гривень

Так протягом півтора місяці до України із застосуванням пільг завезли енергозберігаючих установок на понад 7 мільярдів гривень.
З кінця липня 2024-го року українців звільнили від сплати митних платежів за ввезення деяких товарів. Так протягом півтора місяці до України із застосуванням пільг завезли енергозберігаючих установок на понад 7 мільярдів гривень.
 
Про це повідомили на сайті Державної митної служби.
 
Загальна сума ввезених товарів склала 7,08 мільярда гривень. При цьому пільг зі сплати митних платежів надано на суму 1,47 мільярда гривень.
 
Найпоширенішими товарами, ввезеними зі звільненням від оподаткування, були акумулятори та електрогенераторні установки. Їх імпортували майже 120 тисяч та понад 1,8 тисячі одиниць відповідно. При цьому податкове навантаження на них під час ввезення зменшили на суму близько 760 мільйонів гривень.
 
Водночас пільги на інше обладнання та деталі, які необхідні для відновлення енергетичної інфраструктури, склали понад 708 мільйонів гривень. 
 

Нагадаємо, 27 липня 2024-го року набули чинності Закони України від №3853-ІХ та №3854-ІХ від 16.07.2024 року. Згідно з ними, звільнено від сплати митних платежів окремі види товарів. Це дало змогу звільняти від оподаткування ввізним митом і ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для генерації та зберігання електроенергії. 

 
Комментарии (0)