ГлавнаяНовости ЖКХСобытияВАКС розглядає питання націоналізації деяких обленерго

ВАКС розглядає питання націоналізації деяких обленерго

Російські активи на десятки мільярдів гривень передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), про це з повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань
Російські активи на десятки мільярдів гривень передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), про це з повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань, пише "Україна Комунальна".
 
"Сума активів, вартість яких наразі визначено, становить 11,5 млрд грн. Водночас на сьогодні підраховано лише незначну частину конфіскованого майна, а загальна сума може сягати сотні мільярдів" - резюмували у відомстві.
 
За даними ДБР, протягом 2023 року Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) задовольнив позови заяви Міністерства юстиції України щодо застосування санкцій проти громадян РФ - олігархів, наближених до президента рф володимира путіна, зокрема Аркадія та Ігоря Ротенбергів, Олега Дерипаски, Євгена Гінєра, Олександра Пономаренка, Олександра Скоробогатька.
 
ДБР встановили зв’язок "SIA ROYAL PAY EUROPE" з рф: розглядається застосування санкції щодо стягнення понад 1,8 млрд грн у дохід України
 
У власність нашої держави передано наступні активи:
 
ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів» та ТОВ «Миколаївський глиноземний завод»
ТРЦ «Ocean Plaza», орієнтовною вартістю понад 350 млн дол. США.
88,89% акцій АТ «Перший інвестиційний банк».
 
Арештовано судом та розглядається ВАКС питання націоналізації наступних активів:
  • ПрАТ «Рівнеобленерго» (93,2%),
  • АТ «Херсонобленерго» (99,9 %),
  • АТ «Чернівціобленерго» (96,8%),
  • АТ «Житомиробленерго» (95,5%),
  • ПрАТ «Кіровоградобленерго» (72,9%), а також 7 готелів та 2 ТРЦ, загальною вартістю 2 млрд грн (Гінер).
 

У ДБР також додали, що націоналізовано різні частки статутного капіталу та майно росіян в інших важливих стратегічних галузях української економіки. Зокрема, це 100% ТОВ "Авангард-Віларті", яке окрім "Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД" володіє ще компанією "Ітодер Інвестментс Лімітед" (Ethoder Investments Limited) та 66,65% "Інвестиційного союзу "Либідь".  

 
Комментарии (0)