ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаВідключення світла в Україні можуть стати коротшими - міністр енергетики

Відключення світла в Україні можуть стати коротшими - міністр енергетики

«Ситуація покращується з кожним днем. Тому що ключове для нас - збільшити обсяг генерації, і чим більше ми його збільшуємо, тим це скорочує дефіцит в енергосистемі», - Герман Галущенко
Відключення світла в Україні можуть стати коротшими. Проте для цього необхідно, аби не було нових обстрілів енергосистеми, про це розбив міністр енергетики Германа Галущенка в ефірі телемарафону.
 
«Ситуація покращується з кожним днем. Тому що ключове для нас - збільшити обсяг генерації, і чим більше ми його збільшуємо, тим це скорочує дефіцит в енергосистемі. Ми говоримо про таку ситуацію і це ключове, що я хотів би підкреслити: якщо не буде подальших обстрілів енергосистеми, то ми бачимо, що в найближчій перспективі стабілізувати й скоротити тривалість відключення», - зазначив міністр. 
 
За його словами, після стабілізації ситуації будуть запроваджені планові відключення, коли люди будуть розуміти проміжок часу, протягом якого в них не буде електроенергії.
 
Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до переліку товарів, які постачаються на територію України без сплати мита та ПДВ. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 29 листопада 2022 року.

Під податкові пільги потрапили комплектуючі для виготовлення енергетичного обладнання, засоби очищення води та засоби супутникового зв'язку до мережі Інтернет (Starlink).  

 
Комментарии (0)