ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаВ.Кудрицький: "Приватні компанії розглядають можливість інвестування в нову розподілену генерацію"

В.Кудрицький: "Приватні компанії розглядають можливість інвестування в нову розподілену генерацію"

«Укренерго», як оператор енергосистеми, робить все можливе, щоб ці проєкти були в майбутньому прибутковими для інвесторів.
Приватні компанії вже розглядають можливість інвестування в нову розподілену генерацію. Своєю чергою,  «Укренерго», як оператор енергосистеми, робить все можливе, щоб ці проєкти були в майбутньому прибутковими для інвесторів.Це підвищить зацікавленість фінансових установ, в тому числі й міжнародних, у їх фінансуванні. 
 
Про це в інтерв’ю «Факти.ICTV» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише "Україна Комунальна". 
 
«Треба прийняти ще декілька регуляторних рішень. Ми дуже плідно зараз працюємо над цим з оновленим керівництвом національного енергетичного регулятора. І я впевнений, що ми досить швидко, найближчими тижнями, завершимо формувати цю ринкову рамку, що дозволила б деяким новим технологіям, яких ще немає в Україні, будуватися в нашій державі. 
 
Це, зокрема, і високоманеврені газові генеруючі установки,  так звані газові пікери, і системи накопичення енергії, тобто батарейні системи, які дозволять ефективніше використовувати сонячну енергію та інші види генеруючих потужностей, які потрібні зараз країні», - зауважив керівник «Укренерго». 
 
Багато хто з компаній вже займається підготовкою таких інвестиційних проєктів. 
 

«Я впевнений, що в розробці знаходиться цілий ряд досить цікавих проєктів. І сподіваюся, що до зими ми вже побачимо перші з них в мережі», - підсумував Кудрицький. 

 
Комментарии (0)