ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетика"Вінницяобленерго" почала відключати електрику своїм споживачам за борги

"Вінницяобленерго" почала відключати електрику своїм споживачам за борги

Зараз борг перед АТ "Вінницяобленерго" вже складає 130 мільйонів гривень. Користуються, але не сплачують за послуги 160 тисяч власників помешкань.
Жителям Вінницької області почали відключати електропостачання за несплату. За день від'єднують до півсотні споживачів. Зараз борг перед АТ "Вінницяобленерго" вже складає 130 мільйонів гривень. Користуються, але не сплачують за послуги 160 тисяч власників помешкань.
 
Про це Суспільному розповів комерційний директор АТ "Вінницяобленерго" Олексій Тарарака, пише "Україна Комунальна".
 
Серед боржників за електроенергію мешканці мікрорайону "Бучми". До них навідуються енергетики. Якщо власник помешкання не виходить — дроти перерізають.
 
Відключати боржників на Вінниччині почали з минулого тижня. За день від'єднують до півсотні споживачів, які не розрахувалися за використану електроенергію, зазначив фахівець обленерго Олександр Луць.
 
"Ми займаємося відключеннями як приватного сектору, так і багатоквартирних будинків. Також по місту у нас є близько 60 тисяч лічильників типу "Smart", до яких ми можемо дистанційно під'єднатися, не виходячи з робочого місця відключити споживача. Потрібно, щоб вони зверталися до нас. Якщо не звертаються, то відключаємо. Якщо є звернення — ми йдемо назустріч", — зазначив начальник відділу корисного відпуску АТ "Вінницяобленерго" Олександр Луць
 

Нагадаємо, відновлення електроживлення — це вже платна послуга. Тож, окрім погашення боргу, споживачу доведеться сплатити ще й за неї. 

 
Комментарии (0)