ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаВ.Омельченко: "Через десять днів можна очікувати покращення ситуації в енергетиці"

В.Омельченко: "Через десять днів можна очікувати покращення ситуації в енергетиці"

Через десять днів можна очікувати покращення ситуації в енергетиці. Це пов’язано з виведенням з ремонту блоку АЕС та зменшенням спеки.
Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко заявив, що через десять днів можна очікувати покращення ситуації в енергетиці. Це пов’язано з виведенням з ремонту блоку АЕС та зменшенням спеки.
 
"Із кожним днем війни стан енергетики не поліпшується, оскільки постійно йдуть обстріли з меншою або більшою інтенсивністю. Зруйновано в нас 70% всіх генеруючих потужностей, тому безслідно це не пройшло. На сьогодні ми маємо десь понад три гігавата дефіциту потужностей, тому в нас такі серйозні відімкнення електричної енергії", – сказав Омельченко в ефірі "Київ24".
 
За його словами, по Україні застосовується всього шість черг вимкнень світла. Одна черга дорівнює близько одного гігавата. Тобто, якщо застосовується три черги, це означає, що дефіцит становить близько трьох гігават, дві черги – два гігавата.
 
"Такий дефіцит, на мій погляд, буде ще продовжуватись десь мабуть днів десять, а потім потрошки буде зменшуватись, тому що буде спадати спека і планується виведення з експлуатації одного атомного блоку і можливо покращиться ситуація на теплових електростанціях та деяких гідроелектростанціях. Тому можна з кінця липня-початку серпня дещо менших відключень очікувати", – вважає експерт.
 

Втім, Омельченко додав, що це можливо за умови, що не буде нових, потужних руйнувань росіянами української енергетичної інфраструктури. 

 
Комментарии (0)