ГлавнаяНовости ЖКХЖильеВПО, які були учасниками АТО, можуть отримати компенсацію за житло

ВПО, які були учасниками АТО, можуть отримати компенсацію за житло

Право на компенсацію мають ВПО з-поміж учасників АТО/ООС, які перемістилися з 24 лютого 2022 року з територій, де ведуться бойові дії
Компенсацію за жиКомпенсацію за житло отримають переселенці, які були учасниками АТО.
 
Так, право на компенсацію мають ВПО з-поміж учасників АТО/ООС, які перемістилися з 24 лютого 2022 року з територій, де ведуться бойові дії, і яким компенсація була призначена у 2018–2022 роках і до цього часу не виплачена або виплачена не в повному обсязі.
 
Як отримати компенсацію?
 
Потрібно подати заяву про виплату компенсації до структурного підрозділу з питань захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад, в якому ВПО перебуває на обліку в базі після 24 лютого 2022 року. У них також має бути відкритий рахунок зі спеціальним режимом використання у відділенні Ощадбанку.
 
Які документи потрібно додати до заяви?
 
-Документ, що посвідчує особу.
-Довідку про взяття на облік ВПО за новим місцем переміщення.
-Рішення комісії про призначення грошової компенсації (витяг з протоколу засідання комісії).
 
Коли можна отримати кошти?
 

Структурний підрозділ з питань соцзахисту протягом 10 робочих днів має внести до комісії подання про виплату грошової компенсації, а комісія протягом 5 робочих днів розглядає за присутності людини її заяву про виплату коштів та ухвалює відповідне рішення. 

 
Комментарии (0)