ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаВ.Зайченко:"Влітку дефіцит електроенергії в нас не планується"

В.Зайченко:"Влітку дефіцит електроенергії в нас не планується"

Директор з управління об'єднаною енергосистемою України – головний диспетчер НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко не прогнозує дефіциту електроенергії під час сезонного піку споживання влітку 2024 року
Влітку 2024 року в період проведення ремонтної кампанії на АЕС дефіцит електроенергії не очікується, про це повідомив директор із управління ОЕС України - головний диспетчер НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко, пише "Україна Комунальна".
 
"Що стосується літнього періоду, то якщо ми працюватимемо згідно з тими планами, які в нас є, маю на увазі планові ремонти генерувального обладнання на атомних електростанціях, насамперед, то дефіцит електроенергії в нас не планується", - розповів Віталій Зайченко під час "Energy Security Talks. Чергова "військова" зима позаду. Стан енергосистеми".
 
За словами Віталія Зайченка, нинішній зимовий період був легший за попередній, хоча погодні умови були непростими.
 
"Зима була досить холодна. Був тривалий період низьких температур біля -15°С. І ми зафіксували рекордне з початку війни споживання", – зазначив директор з управління ОЕС України.
 
Він пояснив, що протягом зими атомна і теплова генерація пр
 
Однак він не виключив, що війна може внести свої негативні корективи в плани енергетиків, зокрема в літній період.
 
"Поки що дефіцитні режими у нас не передбачаються", - констатував головний диспетчер.
 

Наразі об'єднана енергосистема (ОЕС) України працює в умовах нарощування виробництва електроенергії на ГЕС і СЕС і збільшення експорту в європейські країни. 

 
Комментарии (0)