ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаВже 80 когенераційних установок було розподілено для підприємств у 21 областях

Вже 80 когенераційних установок було розподілено для підприємств у 21 областях

Очікується, що запуск в роботу всіх установок, потужністю від 50 кВт до 1500 кВт, забезпечить стабільне теплопостачання для понад 1 млн мешканців багатоквартирних будинків
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, повідомило, що наразі когенераційні установки вже отримали теплопостачальні підприємства в Чернігівській, Чернівецькій, Донецькій, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Миколаївській, Кіровоградській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій, Житомирській, Харківській, Волинській, Херсонській, Львівській, Київській, Дніпропетровській, Тернопільської, Одеської, Сумській областях, пише "Україна Комунальна".
 
Очікується, що запуск в роботу всіх установок, потужністю від 50 кВт до 1500 кВт, забезпечить стабільне теплопостачання для понад 1 млн мешканців багатоквартирних будинків та близько 1000 соціальних об'єктів незалежно від планових чи аварійних відключень електроенергії.
 
"Теплопостачальне підприємство в Харківській області отримало 6 КГУ у березні. Після обстрілів енергетичної інфраструктури області 22 березня всі установки продовжили генерувати теплову та електроенергію для живлення об’єктів критичної інфраструктури та потреб споживачів багатоквартирних будинків. Таким чином, розподілена генерація – це потужний інструмент для підвищення стійкості систем централізованого теплопостачання, для підтримки об’єднаної енергосистеми України. Вдячні партнерам за послідовну роботу для стабільної роботи обʼєктів критичної інфраструктури", – говориться в повідомлені.
 
Розгортає мережу малої та середньої когенерації в регіонах України Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінвідновлення, Комітетом Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
 

Когенераційні установки генерують електроенергію в першу чергу для власного споживання. Це дозволяє містам мати безперебійне теплопостачання в умовах аварійних або планових відключень електроенергії. Крім того, вироблена установками електрична енергія може відпускатись в мережу для інших споживачів, що може зменшити дефіцит в енергосистемі в пікові години. 

 
Комментарии (0)