ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Закликаю українців економити електрику через дефіцит в енергосистемі - Прем'єр-міністр

Закликаю українців економити електрику через дефіцит в енергосистемі - Прем'єр-міністр

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликає українців економити електроенергію в пікові години через дефіцит в енергосистемі

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликає українців економити електроенергію в пікові години через дефіцит в енергосистемі, пише "Україна Комунальна".

 
"Унаслідок похолодання та збільшення споживання електроенергії в українській енергосистемі спостерігається дефіцит потужностей. Заслухав інформацію щодо здійснених кроків для стабілізації ситуації на засіданні Антикризового енергетичного штабу", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.
 
За словами прем'єра, міністр енергетики й керівники енергетичних підприємств доповіли про хід відновлювальної кампанії на об'єктах, запаси ресурсів і шляхи забезпечення покриття попиту на електричну енергію під час опалювального сезону.
 
"Є рішення ENTSO-E, завдяки якому Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії. Уряд створив необхідні механізми, які дають змогу приватному бізнесу імпортувати електричну енергію. Потрібно активно використовувати ці інструменти", - додав він.
 
Важливим є питання заборгованості перед підприємствами паливно-енергетичного комплексу. За його словами, Міненерго доповіло про вжиті заходи для стабілізації фінансового стану, підготовлено нормативні акти.
 
Комментарии (0)