ГлавнаяНовости ЖКХВодоснабжениеЗатверджено порядок надання грошової допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Затверджено порядок надання грошової допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Кабмін затвердив порядок надання одноразової грошової допомоги українцям у Миколаївській та Херсонській областях, які втратили врожай унаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС
Кабінет Міністрів затвердив порядок надання одноразової грошової допомоги українцям у Миколаївській та Херсонській областях, які втратили врожай унаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС. Розмір допомоги становить 3318 гривень за одну сотку земельної ділянки, про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
 
"Документ розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України. Розмір допомоги становить 3318 гривень за одну сотку земельної ділянки, на якій втрачено врожай овочів. При цьому допомога надається на площу не більше 20 соток у Миколаївській області та не більше 30 соток у Херсонській області", - йдеться в повідомленні.
 
У постанові уряду № 807 зазначається, що допомога надаватиметься українцям у Миколаївської та Херсонської областей, які володіють земельною ділянкою для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва.
 
Для того, щоб отримати допомогу, постраждалий повинен підтвердити право власності на земельну ділянку витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; державним актом на право приватної власності на землю або державним актом на право власності на земельну ділянку (у разі відсутності відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та ïx обтяження у Державному реєстрі прав на нерухоме майно).
 
Органи місцевого самоврядування створять комісію для обстеження ділянок, на яких був втрачений врожай, щоб надати допомогу населенню постраждалих районів. Постраждалий має подати до комісії заяву у паперовій чи електронній формі та копію документа про право власності до 1 вересня 2023 року. Далі комісія протягом 10 робочих днів розгляне її, обстежить земельну ділянку та складе відповідний акт.
 

На підставі актів обстежень комісія визначить суму допомоги кожному постраждалому, складе перелік та подасть його обласним військовим адміністраціям. Останні на підставі отриманого переліку до 1 жовтня цього року мають ухвалити рішення про нарахування допомоги. 

 
Комментарии (0)