ГлавнаяНовости ЖКХЖильеЗатверджено Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд

Затверджено Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій
Кабінет Міністрів України затвердив Порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків. Відповідний проект постанови Уряд схвалив 27 вересня 2022 року.
 
Прийнятий Порядок, в якому прописаний алгоритм прийняття рішень ОМС з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд, допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території.
 
Також проект постанови пропонує:
 
· визначити поняття «відходи від руйнувань», класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їх проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань;
 
· встановити Перелік компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи їх повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).
 

Документ розроблений Міністерством розвитку громад та територій України за участі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, комітетів ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування й з питань екологічної політики та природокористування, офісів підтримки обох міністерств, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), проекту «APENA 2» та незалежних експертів у сфері поводження з відходами.  

 
Комментарии (0)