ГлавнаяНовости ЖКХЭнергосбережениеЗатверджено техрегламент вимог до екодизайну для побутових посудомийних машин

Затверджено техрегламент вимог до екодизайну для побутових посудомийних машин

Регламент передбачає покращення енергетичних та екологічних характеристик побутових посудомийних машин, враховуючи оновлене законодавство в ЄС.
Уряд затвердив технічний регламент, який встановлює європейські вимоги до екодизайну для побутових посудомийних машин, про це повідомила пресслужба Держенергоефективності, пише "Україна Комунальна".
 
Регламент передбачає покращення енергетичних та екологічних характеристик побутових посудомийних машин, враховуючи оновлене законодавство в ЄС. Документ розроблено на основі Регламенту Єврокомісії № 2019/2022 від 01.10.2019.
 
Дотримання екодизайну дозволить поступово витіснити з ринку найбільш енергоємні товари, а також ті, які мають негативний вплив на екологію.
 
Для вітчизняних підприємств відкриється можливість надання своєї продукції на ринок ЄС, а також покращення іміджу, відповідаючи глобальним цінностям сталого розвитку.
 
Для громадян очевидними перевагами буде зменшення витрат за використання електроенергії, якість та тривалий строк експлуатації енергоефективних посудомийок.
 

Прийнятий техрегламент набере чинності через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. 

 
Комментарии (0)