ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2024-2025Житомир звернувся до Кабміну з проханням компенсувати різницю в тарифах за тепло

Житомир звернувся до Кабміну з проханням компенсувати різницю в тарифах за тепло

Житомирська міськрада підтримала звернення Асоціації міст України до Кабміну щодо виплат компенсацій держави місцевим бюджетам за погашення різниці в тарифах за тепло.
Житомирська міськрада підтримала звернення Асоціації міст України до Кабміну щодо виплат компенсацій держави місцевим бюджетам за погашення різниці в тарифах за тепло. У Житомирі сума різниці в тарифах за два останні роки становить 167,5 млн грн, про це повідомила пресслужба міськради. 
 
Заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк пояснив, що йдеться про меморандум, підписаний між державою і міськими головами про те, що міста не підніматимуть тарифи на теплопостачання. Натомість держава взяла на себе зобов'язання відшкодувати різницю між реальним і фактичним тарифами. Попри це, упродовж останніх двох років відшкодування від держави не надходили. 
 
За його словами, минулоріч різницю в тарифах покривали за рахунок місцевого бюджету, проте місто очікує повернення цих грошей. 
 
На засіданні виконкому Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сказав, що станом на перше січня 2023 року на виплату компенсацій за різницю в тарифах держава передбачала суму у 36 млрд грн. 
 
«Місяць тому президент дав доручення Кабміну відпрацювати це питання. Верховна Рада має проголосувати за цей законопроєкт, тоді ми зможемо отримати близько ста мільйонів гривень різниці в тарифах. Якщо взяти вже прораховану різницю в тарифах, то в нас лишається боргів за газ приблизно 160 мільйонів гривень, 62 мільйони – це різниця з першого січня до закінчення опалювального сезону, тому ми виходимо на 100 мільйонів боргів перед Нафтогазом. Я думаю, що до осені населення трохи розрахується, але борги населення за тепло на сьогоднішній день складають 420 чи 430 мільйонів гривень», – сказав Сергій Сухомлин. 
 

У коментарі Суспільному Житомир міський голова уточнив, що на виконкомі озвучив цифру, актуальну на березень 2023 року. Станом на зараз заборгованість житомирян за тепло складає близько 260 млн грн. 

 
Комментарии (0)