ГлавнаяНовости ЖКХБлагоустройствоЗлоумышленники терроризируют харьковские скверы

Злоумышленники терроризируют харьковские скверы

Из зеленых зон Харькова массово воруют недавно высаженные декоративные растения. В сквере «Стрелка» исчезло более трехсот цветов, еще десятки растений испорчено у Мемориала Славы.

Харківські парки та сквери потерпають від злоумисників. Так, сьогодні вночі невідомі вкрали з клумби у сквері «Стрілка»  понад 300 квітів, - зазначають у прес-службі Харківської міської ради.

За словами, директора Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, цей акт вандалізму - не поодинокий. Ще сім десятків рослин було зіпсовано колесами від велосипедів на клумбі біля Меморіалу Слави.

«Квіти у сквері «Стрілка» висаджували кілька днів. Це дуже важка, кропітка праця. Наприклад, вчора наземна температура становила 57 градусів, і людям було дуже важко працювати, а тепер їм доведеться заново виконувати ту ж саму роботу», - зазначив Віктор Кітанін.

За його словами, постійні акти вандалізму відбуваються і в сквері на бульварі Юр'єва, де вже зіпсували кілька лавок, урн і розбили два плафони на ліхтарях. За словами Віктора Кітаніна, комунальники активно співпрацюють з правоохоронними органами. Зокрема, СКП «Харківзеленбуд» вже готує для них інформацію, де буде вказана сума завданих місту збитків.

Також директор департаменту повідомив, що, незважаючи на складне матеріальне становище, роботи з благоустрою Харкова тривають. У місті вже висаджено понад 320 тис. квітів. Сьогодні нові клумби з'явилися на пр. Леніна та пр. Гагаріна, а незабаром нові квіти прикрасять сад Шевченка. Всього в місті до кінця місяця планують висадити 900 тис. квітів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, минулого року в Харкові висадили 2,5 млн квітів, в 2014 році планують висадити стільки ж.

 
Комментарии (0)