ГлавнаяНовости ЖКХТарифы ЖКХА.Меркель:«Не нужно, чтобы население думало, что газ можно получить по нулевому тарифу»

А.Меркель:«Не нужно, чтобы население думало, что газ можно получить по нулевому тарифу»

Німецька канцлерка Ангера Меркель попросила не створювати враження в українців, що енергоносії можна отримувати за нульовим тарифом.
Німецька канцлерка Ангера Меркель попросила не створювати враження в українців, що енергоносії можна отримувати за нульовим тарифом. 
 
Про це вона заявила на зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм і главами парламентських фракцій у Києві.
 
Канцлер Німеччини Ангера Меркель закликала українських депутатів не обнадіювати населення можливістю отримувати енергоносії безкоштовно через механізм субсидій. 
 
"Моє прохання, що стосується цін на енергоносії, - питання контроверсійне і суперечлив - навіть, якщо є різні думки щодо цін на енергоносії, не потрібно, щоб виникало враження, щоб населення думало, що газ або нафту можна отримати за нульовим тарифом", - сказала Меркель.
 
Вона пояснила, що ФРН пройшла складний шлях переходу від загальних субсидій до того, щоб субсидії були індивідуальними для соціально-незахищених громадян.
 

"Але якщо всі отримують субсидії, навіть ті, хто можуть собі дозволити оплачувати енергоносії самостійно, про успіх не можна говорити", - підкреслила Ангера Меркель. 

 
Комментарии (0)